ro uk

Solutii de transport din 1997!


Povestea PegasusÎn 1996, antreprenorul britanic, James Gray-Cheape, a lucrat cu mai multe companii de curierat din Regatul Unit și Republica Cehă pentru a învăța despre industrie. După ce a câștigat experiență, s-a întors în București în 1997 și a fondat Pegasus Courier Srl. După cumpărarea unei dube de livrare și a unor biciclete de munte, a recrutat primii 5 curieri de la Casa de Copii Nr. 7 din București. El l-a numit pe Lucian Aldescu, care i-a împărtășit viziunea, în calitate de Director General.

pegasus-courier-1997

Până în 1999, compania a luat amploare și Pegasus Courier Srl. a fost selectat ca agent exclusiv pentru Airborne Express (fosta a treia companie de curierat din SUA). Parteneriatul cu Airborne Express a permis clienților Pegasus să transporte colete și mărfuri pe plan internațional. Expedițiile și formalitățile vamale ale companiei Pegasus Courier Srl. au fost coordinate de Doru și Andreea Ivan care și-au stabilit afacerea de vămuire, AirSol Srl., în 1997.

În 2000, Pegasus Courier Srl. și-a stabilizat rețeaua de transport intern și, până în 2002, a obținut o acoperire geografică completă a României și o dezvoltare semnificativă atât pe piața internă, cât și pe cea internațională a pieței CEP (Courier Express Parcel).

pegasus-courier-dacia

În 2006, s-a stabilit Pegasus SCS (Supply-chain Solutions) Srl. care se ocupă de toate activitățile de logistică și de expediere de mărfuri ale companiei Pegasus. Acest lucru a permis, la rândul său, ca Pegasus Courier Srl. să se concentreze asupra afacerii CEP.

În 2008, Pegasus Courier Srl, afacerea dedicată CEP, a fost achiziționată de către Poșta Franceză - La Poste (proprietarul mărcii DPD) și în 2011 Pegasus Courier Srl. a fost redenumit DPD (Dynamic Parcel Distribution) România. Pegasus SCS (Supply-chain Solutions) Srl. nu a făcut parte din această achiziție.

Dynamic Parcel Distribution

Pegasus SCS (Supply-chain Solutions) Srl. a continuat să dezvolte oferta companiei de expediere aeriană, rutieră și maritimă a terților în portofoliul său extins. Acestea au rămas serviciile principale ale companiei Pegasus SCS (Supply-chain Solutions) Srl.

Pegasus SCS (Supply-chain Solutions) Srl Pegasus SCS (Supply-chain Solutions) Srl

După mulți ani în care Pegasus a operat în piața transporturilor românești și internaționale, marca a devenit sinonimă cu profesionalismul și satisfacția clienților.

În 2017 Pegasus SCS (Supply-chain Solutions) Srl. a sărbătorit "20 de ani de la Pegasus" pentru a marca această ocazie istorică!